Elintarvikesiivous

Dastia tuottaa elintarvikkeiden tuotantolaitosten siivouspalvelut valtakunnallisesti kaikkialla Suomessa. Dastia on erikoistunut tuottamaan yrityssiivouspalveluita, jotka kattavat haastavimpienkin kohteiden, pintojen, koneiden ja materiaalien puhdistukset.

Elintarviketeollisuuden tuotantotilojen siivous

Elintarvikkeiden tuotantolaitosten tulee olla huolellisesti ylläpidettyjä, jotta tuotteiden turvallisuus ja korkea laatu voidaan varmistaa. Hygienian merkitys korostuu erityisesti tiloissa, joissa käsitellään elintarvikkeita, sillä puutteellinen siivous voi johtaa terveysriskeihin ja tuotteiden myyntikelpoisuuteen. Dastia on kokenut toimitila- ja tehdaskiinteistöjen siivooja – elintarvikesiivous hoituu kaikenlaisille toimijoille hygienia- ja puhtausstandardien mukaisesti.

Mitä elintarvikesiivouksessa tulee huomioida?

1. Hygieniasäädösten noudattaminen

Ensimmäinen ja tärkein asia elintarvikesiivouksessa on noudattaa tiukasti eri hygieniasäädöksiä ja -standardeja. Elintarviketurvallisuusviranomaiset, kuten EVIRA (Elintarviketurvallisuusvirasto) ja HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points), asettavat tarkat ohjeet ja vaatimukset puhtauden tasolle. Näihin kuuluu muun muassa työskentelytilojen, laitteiden ja välineiden puhdistus- ja desinfiointikäytännöt.

2. Elintarvikesiivoukseen sopivien puhdistusaineiden valinta

Elintarviketuotannossa tulee käyttää vain elintarvikekelpoisia ja tehokkaita desinfiointiaineita, jotka tappavat bakteerit ja virukset, mutta eivät jätä haitallisia jäämiä tuotantolaitoksen ympäristöön. On myös tärkeää varmistaa, että elintarvikesiivoukseen valitut aineet soveltuvat käytettäväksi juuri tietyissä tiloissa ja tietyille materiaaleille.

3. Säännöllinen siivousohjelma

Säännöllinen puhdistus on elintarvikesiivouksessa avainasemassa. Tietyt siivoustoimenpiteet tulee suorittaa päivittäin riippuen tuotantoprosessien intensiteetistä ja luonteesta. Lisäksi on tärkeää laatia yksityiskohtainen siivousohjelma, joka kattaa kaikki tuotantotilat, laitteet ja välineet. Tietyt alueet, kuten lattiat, viemärit, työskentelytasot ja korkean kosketuksen pinnat, vaativat erityistä huomiota. Nämä alueet ovat alttiita kontaminaatiolle ja niitä on puhdistettava erityisen huolellisesti ja usein. Näihin Dastian elintarvikesiivous tarjoaa loistavan yksilöitävän palvelumallin.

4. Elintarvikesiivouksen prosessien dokumentointi

Elintarvikesiivouksessa vaaditaan tietty määrä dokumentointia, jotta elintarviketurvallisuus voidaan varmistaa säännöllisesti. Dastialla siivoustoimenpiteiden kirjaamisesta huolehditaan aina tarkasti ja asianmukaisesti. Näin voidaan osoittaa hygieniasäädösten noudattaminen sekä auttaa ongelmatilanteen ilmetessä jäljittämään mahdolliset kontaminaation lähteet.

5. Henkilöstön koulutus

Elintarviketeollisuuden tuotantotilojen siivouksen tehokkuus on riippuvainen henkilöstön osaamisesta. Dastialla valtakunnallisesti toimivat työntekijät saavat perusteellisen koulutuksen sopivista siivousmenetelmistä, käytettävistä puhdistusaineista ja laitteista sekä hygieniaohjeista. Säännölliset koulutukset ja muistutukset varmistavat, että henkilökunta on aina tietoinen elintarviketeollisuusalan uusimmista vaatimuksista ja käytännöistä.

Räätälöidyt ratkaisut elintarviketeollisuuden tuotantotilojen siivoamiseen Dastialta

Dastian yrityssiivouspalveluihin kuuluu laaja kattaus yrityskiinteistöjen erikoissiivoustöitä, jotka voidaan räätälöidä osaksi elintarvikesiivouksen palveluita. Dastia hoitaa tuotantotilojen teknisten huoneiden, laitteiden, yleisten tilojen, taukotilojen, portaiden ja käytävien siivouksen kokonaisvaltaisena palveluna. Oli kyseessä sitten yksittäinen laitos tai useampi tehdas ympäri Suomen, saat Dastialta elintarvikesiivouksen valtakunnallisesti kattavana palveluna. Toimimme ympäri Suomen samalla organisaatiolla, samojen periaatteiden mukaisesti ja paikallisten siivoustiimien voimin.

Pitkä kokemus elintarvikesiivousten toteuttamisesta

Dastian yli 20 vuoden kokemus ja laaja ammatillinen osaaminen takaavat, että Dastia on luotettava kumppani kaikkiin elintarvikesiivouksiin. Elintarvikkeiden tuotantolaitosten siivous on monivaiheinen prosessi, joka vaatii tarkkaa suunnittelua, oikeita puhdistusaineita ja välineitä, koulutettua henkilökuntaa sekä tiukkaa sääntöjen noudattamista. Kun nämä asiat otetaan huomioon, voidaan varmistaa tuoteturvallisuus ja ehkäistä bakteeririskit sekä tarjota tuotantolaitoksille luotettava ympäristö, jossa toimia.

Leave your open Feedback to Dastia!

"*" indicates required fields

When did this happen*
I accept the delivery of the personal and other information I have written on the form to Dastia for processing according to the purpose of use of the form.*

Jätä avoin palautteesi Dastialle!

"*" indicates required fields

Milloin tämä tapahtui*
Hyväksyn lomakkeelle kirjoittamieni henkilö- ja muiden tietojen toimittamisen Dastialle lomakkeen käyttötarkoituksen mukaista käsittelyä varten.*

Tarjouspyyntö

Osoitetiedot
Yhteystiedot